Minima konden zich woensdag 15 februari aanmelden voor een bezoek van een energiecoach en hun oude witgoedapparaat gratis omruilen voor een energiezuinig apparaat. Hiermee verminderen ze hun energieverbruik en besparen ze blijvend op hun energierekening. In totaal konden er 300 mensen meedoen. Binnen een half uur waren alle plekken vol. De energiecoach komt bij de inwoners thuis en geeft advies over hoe ze energie kunnen besparen. Ook bekijkt de energiecoach welk apparaat in het huis het meest verbruikt.

Weststellingwerf heeft net als alle andere gemeenten in Nederland geld gekregen van de overheid om de energiearmoede te verminderen daar waar dat kan. En dit krijgt in 2024 een vervolg, zo meldde Heidi den Hartigh: ‘‘We zijn blij dat we nu 300 huishoudens kunnen helpen. Helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen omdat ze niet mee kunnen doen aan de actie. Dit vinden we erg vervelend, omdat zij het ook hard nodig hebben.”

Bij de evaluatie later dit jaar wil ze dan ook een besluit nemen over een vervolg van de actie in Weststellingwerf.

Verder zijn er plannen in voorbereiding om via de Voedselbank energiebespaarboxen te verstrekken. Elke box bevat een set energiebesparende artikelen.

Categorieën: Nieuws